r/pan – Reddit lanserar live streming från sina användare


r/pan – Reddit lanserar live streming från sina användare

Reddit testar i dagarna live streming från utvalda användare. Något som, om det lyckas, kan hjälpa ta plattformen till videobranschen och konkurrera med jättarna Twitch och YouTube. Företaget tillkännagav i dag sitt första sändningsverktyg, som de kallar Reddit Public Access Network, eller RPAN. Programvaran kommer att låta berättigade användare live-stream under en egen subreddit som heter r/pan.

Användare som vill välja från alla sändningar ska kunna göra det direkt från r/pan, medan toppsändningarna kommer att sprängas in direkt på Reddits första sida, i alla fall under testperioden. Användare kommer också att kunna rösta upp och ner på varje sändning, likt Reddits populära upvote-system, som dikterar vad som visas högst upp på forumet.

Inte alla kommer att kunna strömma under testperioden. Företaget håller på att vara ”otroligt förnuftigt med lanseringen av RPAN”, står det i deras pressrelease i alla fall. De har till och med skapat nya användarpolicyer specifikt för personer som använder den nya funktionen. Reglerna är dessutom mycket tydliga – till exempel ingen pornografi, olagligt eller farligt beteende – oavsett om det handlar om tydliga incidenter eller gränsfall.

We are 100% committed to making sure that the content on RPAN stays safe.

Om innehållet i strömmen normalt skulle utlösa en karantän på webbplatsen (en term som Reddit använder för att betyda begränsad eller dold) kommer denna omedelbart att tas ned. Detta inkluderar marknadsföring av ideologier eller beteende som genomsnittliga läsare kan finna stötande eller upprörande, eller som främjar krångel. Det skulle antyda att hatfulla sändningar och sändningar som sprider felinformation inte är tillåtna.

Reddit verkar göra modereringen till sin huvudprioritet. Streaming kommer endast att tillåtas mellan 09:00 och 17:00 amerikansk tid under det fem dagar långa testet. Detta gör att företaget kan ha dedikerade anställda som är redo att ta itu med moderationsproblem som dyker upp eller oro från tittarna. Det är inte förvånande med tanke på de aktuella problemen kring live-streaming. På bara de senaste sex månaderna har kriminella, terrorister och massmördare använt både Facebook och Youtube för att strömma sina attacker.

We are 100 percent committed to making sure that content on RPAN stays Safe for Work.

Testkörningen för Reddits Public Access Network kommer att äga rum idag till och med den 23 augusti. Mer information om behörighetskriterier och regler kan läsas på det officiella blogginlägget och relaterade sidor.

Börja streama RPAN nu: r/pan

Rösta

1 poäng
Upvote Downvote

+ Det finns inga kommentarer

Lägg till din egna